Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Keramické urny z Bránic si hravě poradí i s nepřízní počasí

08.11.2021 06:15

Zařizovat poslední rozloučení s milovanou blízkou osobou patří k těm vůbec nejnáročnějším a nejbolestnějším událostem. Bohužel se ale s touto situací setká někdy v průběhu svého života prakticky každý z nás. A souvisí s ní i celá řada povinností, v případě kremace se jedná mimo jiné o výběr vhodné urny.



Proč vsadit právě na urny od nás

Obzvláště tehdy, pokud je urna umístěná přímo na náhrobní desce, je celoročně vystavená nepřízni počasí od horkých tropických dnů až po mrazivé plískavice během nejchladnější části roku. U originálních keramických uren z Bránic je proto kladen maximální důraz na jejich kvalitu.


Jsou důkladně vypalovány na vysokou teplotu, což je činí výjimečně odolné i vůči náročným povětrnostním podmínkám a teplotním výkyvům. Mohou se tak pochlubit opravdu dlouhou životností. Všechny jsou navíc precizně ručně glazované.


Vyrábíme takovou velikost keramických uren, aby do nich bylo možné snadno vložit úřední plastovou urnu s popelem z krematoria. To znamená, že popel není nutné do urny přesypávat. Naši urnu lze uložit do jakéhokoliv typu kolumbária, stejně jako do urnové skříňky nebo přímo na hrob.


Samozřejmostí je rovněž zhotovení zlatého nebo stříbrného nápisu v ceně. Ten je do povrchu urny přímo vypálený, což zaručuje jeho nesmazatelnost a neměnný vzhled i po dlouhé době. 


 


Praktické tipy, jak vybrat urnu

Nabídka uren na trhu je poměrně pestrá a není úplně jednoduché se v ní vyznat. A ruku na srdce, pozůstalí jsou po úmrtí svého drahého blízkého obvykle zcela pohlcení zármutkem.

V takové situaci opravdu není jednoduché se s nadhledem orientovat v bohatém sortimentu uren. Ty se od sebe liší nejenom materiálem, ale rovněž velikostí a designem.


Při výběru je vhodné vzít v potaz především umístění urny. Pokud bude totiž uložená přímo do hrobu, stačí jednoduché provedení. Někdy se v tomto případě volí ekologická dřevěná urna, která se časem rozloží.

Jestliže ale bude stát urna přímo na náhrobní desce, je třeba dbát mnohem větší důraz na vzhled, kvalitu a celkovou odolnost. Vhodným materiálem je proto obzvláště kámen (přírodní nebo umělý) a keramika.


Urny už dávno nemusí mít pouze klasický válcovitý tvar, existují například i urny v netradiční podobě srdce či koule, které jistě upoutají pozornost. Je ale třeba pamatovat na skutečnost, že do nich není možné vložit úřední plastovou urnu. Popel zesnulého se do atypické urny musí ručně přesypat.


 

S fotografií i v jemném decentním dekoru

I do výroby keramických uren vkládáme kus srdce. Jsou vyrobené s láskou a tou největší možnou péčí. Dobře si totiž uvědomujeme jejich účel.


Pořídit u nás můžete klasické hladké urny bez reliéfu, které mají střídmý a nadčasový elegantní design.

Je možné zvolit i variantu s černobílou či barevnou fotografií zesnulého. Mnozí jí dávají přednost, protože považují takovou urnu za mnohem osobnější. Vždy však záleží pouze na vkusu každého z nás.  


Stále oblíbenější jsou také zdobené urny. U nás jsme vsadili na propracované, avšak zároveň něžné decentní motivy. Jedná se o urny s plastickým květem nebo pírkem. Je už jen na vás, který dekor vás více oslovuje a dáte mu přednost.



Keramické urny z Bránic jsou zhotoveny v několika barevných odstínech. Jedná se o černou, šedou a přírodní hnědou, dále bílé, šedé a černé teraso (pro teraso je typický jemný zrnitý vzor).



K urnám doporučujeme přikoupit keramický podstavec v odpovídající barvě a dekoru.

K němu je možné urnu jednoduše přilepit profesionálním bezbarvým silikonovým tmelem, který máme rovněž v nabídce. Jeho velkou výhodou je bezpečné přichycení, přesto lze spoj kdykoliv odstranit bez nežádoucího  poškození keramiky.