Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Tipy na vánoční dárky z keramiky

28.11.2021 15:49

Vánoční svátky se nezadržitelně blíží a určitě už přemýšlíte o tom, čím potěšit své nejbližší. Štědrý den má zvláštní neopakovatelné kouzlo. A kromě slavnostní výzdoby, tradičního kapra s bramborovým salátem či rozsvíceného stromečku, k němu neodmyslitelně patří i dárky. Pokud pořád tápete, jaké v letos vybrat, přinášíme vám několik krásných tipů jako inspiraci.



Originální české výrobky z keramiky nezapřou svůj půvab

Vánoce považují mnozí z nás za nejkrásnější svátky vůbec. Často na ně máme nesmazatelné vzpomínky už z raného dětství a dosud se nám vybavuje podmanivá vůně pečeného cukroví, skořice a vanilky linoucí se domovem. Pravou sváteční atmosféru doplňují hořící svíčky a světýlka, za oknem se zatím zvolna snáší sněhové vločky a zahalují krajinu do bílé peřiny.

Není pochyb o tom, že kouzlo Vánoc nespočívá pouze v dárcích. Ale i ty jsou jejich nedílnou součástí. Právě prostřednictvím dárků toužíme rodinu a přátele příjemně překvapit a udělat jim radost milou pozorností darovanou od srdce. K nevšedním dárkům s trvalou hodnotou patří i keramika.



Keramika je jedním z nejoblíbenějších tradičních přírodních materiálů. Její historie sahá několik tisíciletí do minulosti a rozhodně to zatím nevypadá, že by byla její éra už u konce. Ceněná je především pro svůj nadčasový půvabný vzhled, je křehká, přesto však dostatečně odolná.

Pokud vsadíte na keramiku z Moravských Bránic, darujete originální český výrobek, který vznikl s maximální možnou péčí a také s láskou k tomuto krásnému řemeslu. V rodinné keramické dílně je kladen velký důraz na kvalitu. Venkovní výrobky jsou proto zhotovené z mrazuvzdorné keramiky, a tudíž jim neublíží ani teploty hluboko pod bodem mrazu. Keramikou z Bránic darujete radost, která opravdu vydrží.



Krásné dekorace navodí útulnou atmosféru

Keramika z Bránic zahrnuje pestrou škálu zahradních keramických dekorací, které jsou vhodné i jako vánoční dárek. Oživí každou zahrádku, pergolu či skalku, ale vyniknou rovněž na parapetu okna, v zahradním altánu, na dvorku nebo třeba u vchodových dveří, kde budou vítat každého příchozího. Najít místečko jim můžete i přímo v interiéru, kterému rázem vdechnou kouzelnou atmosféru.

V nabídce máme například celou řadu originálních keramických zvířátek. Náš zvěřinec obsahuje mimo jiné roztomilé šneky, zvídavé zajíčky, šibalské žáby, ale i želvy, kočky, pejsky, ptáčky, a dokonce i žížaly.



V zahrádce pochopitelně nesmí chybět ani tradiční trpaslík a s radostí přijme pozvání také rozverný keramický strašák. Kdekoliv u vody se bude líbit našemu ručně malovanému keramickému vodníkovi, kterého nikdy neomrzí pohled na vodní hladinu.

Každý domov rozzáří i kouzelné keramické slunce, které má v zadní straně otvor, a proto jej lze jednoduše zavěsit kamkoliv na stěnu. Perfektně je doplní rovněž lehce tajemný keramický měsíc, i ten je určený k zavěšení. Obě dekorace se hodí do interiéru i exteriéru, záleží už na vkusu každého z nás, jaké místo pro ně vybere.


 

Kouzelné dárky pro každého zahrádkáře

Máte v rodině zahrádkáře či zaníceného pěstitele, který už nedočkavě vyhlíží jaro, aby mohl konečně zase ponořit ruce do hlíny? Potěšte ho na Vánoce praktickým keramickým dárkem, který je nejenom funkční, ale zároveň dekorativní.

U nás pořídíte rozličné klasické keramické i ozdobné květináče. Jsou výborné na pěstování kvetoucích letniček, aromatických bylinek, stejně jako stálezelených trvalek. Květináče jsou k dostání především v tradičním hnědém odstínu, který nejlépe podpoří přirozenou krásu rostlin.


Sortiment zahrnuje různé velikosti i tvary včetně nevšedních kousků, které oživí každou zahrádku. Za zmínku stojí třeba keramické květináče ve tvaru boty či elegantní číše.



Květináč můžete doplnit o vhodnou keramickou podmisku. Všechny podmisky jsou glazované, takže jim vůbec nevadí voda, tudíž se perfektně hodí ke svému účelu.



Půvabné dekorace pro ještě kouzelnější Vánoce

Vánoční keramické dekorace jsou vhodné nejenom jako milý dárek, ale skvěle je lze použít i k doladění pravé sváteční atmosféry. Za pozornost stojí především originální keramické aromalampy, do kterých stačí vložit čajovou svíčku a vonný vosk nebo éterický olej. Rázem tak domov provoníte třeba jehličím, skořicí či jinou charakteristickou vánoční vůní. Kouzelná lampa ve tvaru sněhuláka rozzáří oči všem dětem i dospělým. A pokud zvolíte aromalampu v neutrálním tvaru, můžete se z ní těšit po celý dlouhý rok.



V Bránicích máme i velký výběr půvabných keramických lamp na čajovou svíčku. Slavnostně prostřenou štědrovečerní tabuli krásně doplní třeba keramický zvonek, roztomilý kapr nebo třeba něžná vánoční koule.



Radost si můžete udělat také kouzelným keramickým andělíčkem. Ten je precizně vypálený na vysokou teplotu, takže se výborně hodí nejenom do interiéru, ale můžete mu najít domov klidně i na okenním parapetu nebo u vchodových dveří. Je totiž z mrazuvzdorné keramiky a zima mu neublíží.



Jaký dárek vyberete pro své blízké vy?