Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Půvabné keramické lampy hrob v předvánočním čase krásně rozzáří

12.12.2021 15:23

Štědrý den je už doslova za dveřmi a předvánoční přípravy běží na plné obrátky. V adventním čase naše myšlenky často směřují také k milovaným blízkým, kteří již bohužel nejsou mezi námi, a proto se s nimi u vánočního stromečku nesejdeme. Je milou tradicí pietní místo na hřbitově v období Vánoc svátečně upravit, zapálit svíčku a na naše drahé zesnulé, které si neseme v srdcích, tiše zavzpomínat.



Decentní keramické lampy vytvoří kouzelnou atmosféru

Něžná světýlka, lucerny a svíčky jsou neodmyslitelnou součástí vánoční výzdoby. A také na hřbitově o Vánocích zapalujeme svíčku. Pokud chcete, aby krásně vynikla, můžete ji obléknout do půvabné keramické hřbitovní lampy. Má netradiční podobu keramické koule, avšak zároveň je velice decentní, a proto se svým provedením hodí na jakýkoliv hrob. Je vkusně zdobená otvory ve tvaru lístečků, kterými světlo ze zapálené svíčky probleskuje a propůjčuje místu výjimečnou slavnostní a kouzelnou atmosféru.

Keramická lampa je pečlivě navržená tak, aby byla svíčka dobře chráněná před větrem a jinými nešvary počasí. Místo klasické svíčky do ní samozřejmě můžete vložit i její modernější alternativu na baterie.

Obávat se nemusíte ani o samotnou lampu, protože je zhotovená ze speciální mrazuvzdorné keramiky. Na hrobě bude proto dělat parádu klidně i přes celou zimu, aniž by jí sníh nebo teploty sahající hluboko pod bod mrazu nějak ublížily. Její součástí je rovněž praktická keramická podmiska, která je pečlivě sladěná s designem samotné lampy.

Lampy na hřbitov vyrábíme v několika jemných neutrálních barevných provedeních. Je už proto jen na vás, jestli se rozhodnete pro černý nebo bílý odstín, případně zda dáte přednost efektnímu bílému, šedému či černému zrnitému designu (tzv. teraso).



Hřbitovní lampu můžete oživit personifikovaným nápisem

Možná už i vás potkala ta nemilá situace, kdy někdo pečlivě naaranžované dekorace z hrobu odcizil. Každý, kdo si touto bolestnou událostí někdy prošel, ji pochopitelně nechce už nikdy zažít znovu. Všichni se jistě shodneme na tom, že podobná krádež nezpůsobuje pouze materiální škody.

Odcizení hřbitovní keramiky lze ale jednoduše zamezit prostřednictvím personifikovaného nápisu. Text na přání se vypaluje přímo do glazury, tudíž je neodstranitelný a pro případného zloděje tím ztrácí předmět jakoukoliv cenu. Při nákupu je možné si vybrat nejenom podobu nápisu, ale rovněž jeho barvu.



Půvab lampy vynikne společně s další hřbitovní keramikou

Ke kouzelné lampě můžete pořídit i další originální hřbitovní keramiku. Jednotlivé kousky k sobě budou krásně ladit a společně vytvoří vkusný celek, takže bude hrob působit příjemným upraveným dojmem.

V Bránicích pro vás vyrábíme speciální hřbitovní sady. Kromě keramické lampy ve tvaru koule je tvoří také elegantní váza a žardinka neboli nízká mísa. I ty jsou pochopitelně vyrobeny z mrazuvzdorné keramiky, a proto se jejich umístění na hrob přes vánoční svátky nemusíte obávat. K váze lze navíc přikoupit rovněž plastovou vložku, která ještě více zvýší odolnost vůči poškození mrazem.



A čím vázu a žardinku ozdobit přes zimu? Do vázy můžete naaranžovat třeba větvičky jehličnanů společně se jmelím. Pokud navíc zvolíte stříbrný smrk či jedličku, bude výsledek luxusní. Aranžmá můžete případně doplnit také přízdobou v podobě kvalitních umělých květin: šípků, jeřabin apod. V dnešní době jsou některé z nich takřka k nerozeznání od těch pravých.

Žardince bude nejvíce slušet půvabný vřes. Vyberte odrůdu, která je odolná vůči mrazu a vězte, že parádu bude poté dělat až do jara. K dispozici je navíc pestrá škála dechberoucích barevných odstínů vřesů od růžových a fialových až po něžné bílé.