Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Půvabní keramičtí andělé oživí vánoční výzdobu domova

19.12.2021 16:10

Vánoční atmosféra je vskutku magická a mnohdy na nás působí dokonce zvláštním nadpřirozeným kouzlem. Není proto divu, že k těm vůbec nejkrásnějším symbolům Vánoc patří andělé a andělíčci ve všech možných podobách a velikostech. Mohou být ze dřeva, slámy, kovu nebo třeba z keramiky. A kdo ví, třeba nad námi nejen během svátku bdí i ti skuteční…



Andělé z keramiky jsou nedílnou součástí vánoční výzdoby

Něžné a láskyplné andělské bytosti se objevují již v nejednom prastarém biblickém příběhu včetně těch, které se přímo vztahují k vánočním svátkům. Vždyť to byli právě oni, kteří měli radostně oznámili narození Ježíše Krista. Již od té doby pro nás proto mají velký symbolický význam, a zvláště během Vánoc na ně zkrátka nedáme dopustit.



Kouzelného andělíčka z keramiky si můžete pořídit i u nás. Třeba velkého sedícího andělíčka ze sněhově bílé keramiky, který má poněkud zamyšlený výraz. Anebo půvabného andílka, který si opírá hlavu o kolena a se zavřenýma očima právě o něčem sní. Toho máme rovnou ve dvou různých variantách: zcela bílého nebo dvoubarevného s přírodním hnědým tělem a bělostnými křídly.

Odlišným provedením se může pochlubit velký andělíček na stojánku, o který se opírá rukama. Má lehce tajemný moudrý pohled a roztomilé buclaté tváře, které andělům nejvíce sluší.



Keramičtí andělé z Bránic oplývají nadpřirozenou odolností

Všichni naši andělé jsou pečlivě vypalovaní na vysokou teplotu, což je činí výjimečně odolné vůči poškození, a především mrazivým teplotám. Můžete je proto bez obav umístit kamkoliv do exteriéru, kde bez újmy vydrží dokonce i v těch nejchladnějších dnech.

Skvěle se hodí například na náhrobek, kterého svou přítomnosti zajímavě a vkusně oživí. V takovém případě však andělíčka raději přilepte speciálním tmelem. Ten účinně zabrání tomu, aby anděl při poryvu větru spadl a rozbil se.



Keramičtí andělé nejsou pochopitelně pouze hřbitovní keramikou, mají nadčasové a milé provedení, pro které krásně zapadnou i do jakéhokoliv interiéru. Můžete jim tudíž najít vhodné místečko třeba na poličce, komodě nebo na okenním parapetu. V případě Vánoc dokážou půvabní andělé z keramiky úžasně doplnit vánoční výzdobu.