Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Roztomilí šneci z keramiky si na úrodě nesmlsnou

30.01.2022 15:29

Šneci a slimáci nejsou v zahradách vítanými hosty. Rádi si totiž pochutnávají na zeleném salátu nebo kytkách, přičemž vyhnat je ze záhonků není vůbec jednoduché. Není divu, že nejednoho zahrádkáře dokáže jejich přítomnost pořádně potrápit. Keramické šneky ale zahánět určitě nemusíte, stanou se kouzelnou ozdobou každé zahrádky a na úrodu budu pečlivě dohlížet.



Keramický šnek oživí zahradu i terasu

Že šneky příliš nemusíte? Toho keramického si snadno oblíbíte. Zaujme roztomilým kukučem, na hlavě mu nechybí dvě tykadla a jako správný hlemýžď si nese svůj domeček stále s sebou. S radostí se proto zabydlí prakticky kdekoliv, a tak je už pouze na vás, jaké místečko pro něj připravíte.

Keramický šnek se stane krásnou a roztomilou ozdobou každé zahrady. Slušet mu to bude například v květinové skalce, poblíž zahradního jezírka nebo ho může usadit přímo do trávy. Líbit se mu bude ale i na terase, balkoně, případně na schodech, u vchodových dveří nebo třeba na okenním parapetu.



A protože je precizně vypáleny na vysokou teplotu, může se pochlubit nejenom výtečnou odolností vůči povětrnostním vlivům, ale poradí si dokonce i s mrazivými teplotami. Těšit se z něj tudíž můžete klidně po celý rok. Keramického šneka stačí položit na nesavý materiál (například kámen nebo dlažbu), a pak se může stát ozdobou zahrady i během zimního období.



Zahradní dekorace v podobě keramického šneka máme rovnou ve třech různých velikostech. Pokud se vám proto šneci z Moravských Bránic zalíbili, můžete si domů pořídit celou roztomilou šnečí rodinku.



Udělejte si radost dekorativním květináčem

Milujete květiny a rozkvetlou zahrádku? Pokud pro květiny zvolíte dekorativní keramický květináč, bude jim to obzvláště slušet. Krásný květináč totiž ještě více podtrhne jejich přirozený půvab.

A vybrat si můžete třeba právě květináč v podobě šneka. Také on na první pohled zaujme svým provedením, navíc se skvěle hodí pro osázení prakticky jakýmikoliv květinami.

Perfektně v něm vyniknou například jarní cibuloviny, skalničky, netřesky, rozchodníky nebo nízká okrasná tráva. V chladnější části roku lze vsadit také na půvabný vřes. A dobře se v něm bude dařit i zeleným bylinkám nižšího vzrůstu, které díky němu získají krásný dekorativní háv. Čím květináč osadíte vy?

I v případě „šnečích květináčů“ lze vybírat z více velikostí. K dispozici je totiž velký a středně velký květináč. Oba jsou vyrobeny z odolné mrazuvzdorné keramiky.