Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Z keramiky z Moravských Bránic se můžete radovat i přes zimu

13.02.2022 15:44

Vyhlížíte nedočkavě první jarní dny a těšíte se, až svou milovanou zahrádku či terasu konečně znovu ozdobíte krásně osázenými květináči? Pokud si pořídíte keramický květináč či zahradní dekoraci z Moravských Bránic, můžete si udělat radost klidně hned. Výrobky jsou totiž mrazuvzdorné, a proto je lze umístit ven kdykoliv bez ohledu na rozmary počasí.



Mrazuvzdornost keramiky jsme řádně otestovali

Keramika patří k osvědčeným a tradičním materiálům. Lidé ji používají již po dlouhá tisíciletí, což je takřka neuvěřitelná doba. A přestože je v současnosti k dispozici i celá řada rozličných moderních materiálů, keramickým výrobkům stále nelze upřít jejich zvláštní půvab.

Pokud jste si i vy zamilovali kouzlo květináčů a zahradních dekorací z keramiky, můžete se z nich těšit klidně po celý rok. Keramické výrobky z dílny v Moravských Bránicích se totiž mohou pochlubit mrazuvzdorností. To znamená, že dokonce ani teploty pod bodem mrazu jim neublíží. Není tudíž nutné schovávat keramiku přes zimní období někam do tepla, ale zdobit zahrádku, dvůr či terasu může skutečně celých dvanáct měsíců v roce.

Aby dělaly opravdovou parádu, stačí květináče osázet těmi druhy květin, které si dokážou poradit i s chladným a nepříliš přívětivým počasím. Vsadit lze například na něžný vřes, který je oblíbený pro své květy v jemných odstínech fialové, růžové a bílé. Na první pohled upoutá také půvabná čemeřice a v předjaří se bude dobře dařit i tradičním pestrobarevným maceškám. Krásu květin můžete ještě podtrhnout, pokud je doplníte třeba stálezeleným zimostrázem s poutavými buclatými lístky, případně břečťanem nebo některou z okrasných travin.


I hřbitovní keramika si poradí s rozmary počasí

V nechladnější části roku z náhrobků obvykle zmizí keramické vázy a různé dekorace z obavy, že by mohly v mrazech popraskat nebo se zničit. Přes zimu po nich pak zůstává mnohdy prázdné a poněkud smutné místo.

Naše hřbitovní keramika si ale s mrazivými teplotami hravě poradí, a proto může zůstat na svém místě celý rok. Pouze doporučujeme pořídit do keramické vázy speciální plastovou vložku. V případě, když do ní totiž naprší a voda později zmrzne, právě vložka účinně zabrání tomu, aby se vlivem přirozené roztažnosti ledu váza poškodila. Ze stejného důvodu je vhodné ponechat také žardinku bez podmisky, která ostatně v zimních měsících ani není potřeba.  

Pokud chcete mít jistotu, že mráz keramickým dekoracím či květináčům neublíží, nepokládejte je přímo na zem. Právě na spodní straně jsou totiž vůbec nejnáchylnější, a to z důvodu působení zemní vlhkosti. Jestliže je však umístíte například na dlažbu, schody, kámen nebo zídku, nemělo by se jim nic stát.