Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Keramičtí trpaslíci a vodník se budou vyjímat na každé zahrádce

19.02.2022 16:04

I na zahrádce může být neustále živo a veselo. Stačí si pořídit skvělé parťáky, kteří ji krásně ozdobí a zároveň zajímavě oživí případná zákoutí. A ačkoliv jsou naši trpaslíci a vodník vyrobení z keramiky, na zahrádce zahálet rozhodně nebudou! Pečlivě totiž dohlédnou na to, co se na ní děje, a někteří z nich vám ji dokonce možná i poklidí.



Tradiční trpaslík by na žádné zahrádce neměl chybět

Milujete pohádky a příběhy plné fantazie, které vás rázem přenesou zpátky do dětství? Kousek pohádkového světa si můžete vybudovat klidně třeba i na vlastní zahrádce. Pozvěte si na ni některého z našich keramických trpaslíků a věřte, že si ho záhy oblíbí nejenom děti, ale i všichni dospělí.

Záleží už pouze na vás, kam keramického trpaslíka usadíte. Vůbec nejvíce se mu ale bude líbit tam, kde na něj bude dobře vidět. Je si totiž dobře vědomý toho, že poutá všeobecnou pozornost, a proto se velice rád vystavuje na odiv. Zároveň však ale vůbec nezahálí, svým lehce zvídavým pohledem totiž bedlivě pozoruje své okolí a v rukou svírá roztomilé košťátko. Takže kdo ví, třeba vám cestičky mezi záhonky přes noc tajně poklidí…

V keramické dílně v Moravských Bránicích pro vás máme přichystané hned dva keramické fešáky, kteří vyrostli do správné trpasličí výšky, měří totiž 40 cm. Oba mají přírodní hnědou barvu, pouze lehce přibarvený kabátek a krásnou sytě barevnou čepičku. A zatímco jeden ji má červenou, ten druhý s chlubí čepičkou v zeleném odstínu. Pokud si proto pořídíte rovnou oba trpaslíky, vězte, že jim to bude společně perfektně slušet.



Pohled na vodní hladinu našeho vodníka neomrzí

Sněhurku sice v naší bránické dílně nemáme, ale nabídnout můžeme jinou kouzelnou pohádkovou bytost, která vkusně ozdobí jakoukoliv zahrádku. Obzvláště pokud máte třeba zahradní jezírko, malou tůňku nebo vaší zahradou protéká zurčící potůček, bude se na ní určitě líbit našemu keramickému vodníkovi.



Ačkoliv spokojeně sedí na pařezu, i tak se můžou pochlubit výškou úctyhodných 57 cm. Je pečlivě ručně malovaný a jako každý správný vodník má nazelenalou barvu. Své okolí pozoruje poněkud vykuleně, možná je to tím, že zrovna vylezl ze svého tajuplného podvodního světa. V ruce pak drží neodmyslitelný atribut vodníků: dýmku.

Podobě jako trpaslíci je rovněž vodník poměrně nenáročný a rozhodně ho nemusíte pořád obskakovat. Všechny naše zahradní dekorace jsou totiž zhotoveny z odolné mrazuvzdorné keramiky, a proto dobře odolávají teplotním výkyvům i jiné nepřízni počasí. Pokud však chcete mít jistotu, že jim ani mrazivé počasí v nejchladnější části roku neublíží, doporučujeme umístit je na nesavý materiál (například dlažbu nebo kámen). Právě na spodní straně je totiž keramický materiál nejnáchylnější.

Keramické trpaslíky ani vodníka z Moravských Bránic není nutné na zimu schovávat do tepla, těšit se z jejich přítomnosti na zahrádce můžete klidně po celý rok.