Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Podtrhněte krásu jarních květin půvabnými keramickými květináči

27.02.2022 09:47

Ačkoliv o sobě zima ještě dává vědět, jaro již nedočkavě čeká za pomyslnými dveřmi a s ním i hřejivé sluneční paprsky, prodlužující se dny a probouzející se příroda. Na některých místech je už dokonce možné obdivovat první odvážné sněženky, bledule či jaterníky. Osaďte si naše keramické květináče krásnými jarními květinami a těšte se z rozkvetlé a voňavé zahrádky.


Tradiční keramické květináče nikdy nezklamou

Také vás nikdy neomrzí pohled na půvabné květináče zdobící terasu, zápraží domu, dvůr či zákoutí na zahradě? Pořiďte květinám nový slušivý háv v podobě tradičních keramických květináčů z dílny v Moravských Bránicích. A rozhodně je z čeho vybírat.



Vsadit můžete třeba na klasické osvědčené tvary různých velikostí, mezi kterými nechybí vysoké i nízké květináče s uchy nebo bez nich. Některé mají hladký povrch, zatímco jiné jsou zdobené například decentním rytým rostlinným motivem. Stačí si tak podle vlastního vkusu vybrat mezi květináči ten nejkrásnější.

Ke keramickým květináčům nezapomeňte pořídit ani praktickou glazovanou podmisku. Ta usnadní pravidelnou péči o květiny a zároveň zabrání tomu, aby se voda nebo nečistoty dostaly na podklad, na kterém bude květináč umístěný.

Kam s bylinkami? Skvělou volbou je petrželák

Snad nic se nevyrovná tomu, když jsou čerstvé bylinky stále po ruce. V případě potřeby pak stačí jednoduše utrhnout pár voňavých lístečků nebo ustřihnout třeba celou snítku a s ní ochutit například zeleninovou polévku, vaječnou omeletu nebo pomazánku.



Bezkonkurenčním květináčem na bylinky je keramický petrželák. Ten se totiž perfektně hodí i pro pěstování bylinek v interiéru, na terase nebo na balkóně. Svým charakterem je navíc vhodný pro pěstování více druhů rostlin v jediné nádobě, takže šikovně šetří cenné místo.

Bylinkový hrnec neboli petrželák má kromě hlavní části rovněž praktické postranní kapsy, do kterých lze sázet různé druhy bylinek dle chuti. Ty je také možné v případě potřeby v průběhu roku obměňovat nebo je sázet opakovaně. A které bylinky vybrat? Zkusit můžete třeba oblíbenou bazalku, kopr, šalvěj, rozmarýn, libeček nebo třeba meduňku a mátu.  

Keramické petrželáky pro vás vyrábíme rovnou ve třech různých velikostech. Perfektně se hodí nejenom na bylinky, ale představují také zajímavou volbu pro pěstování půvabných skalniček a dalších druhů květin. A jestliže rádi mlsáte, může je osázet klidně i jahodami.


Dekorativní květináče udělají velkou parádu

Toužíte dopřát květinám něco speciálního? Dekorativní květináče z keramiky jim budou zaručeně slušet. Zvolit můžete například luxusní květináč ve tvaru číše nebo roztomilé květináče, které nesou podobu boty. Ozdobou každé zahrádky budou také nepřehlédnutelné keramické květináče, které se chlubí vizáží roztomilého šneka či želvy. Všechny tyto květináči jsou nejenom praktické, ale zároveň představují působivou zahradní dekoraci.



V jarních měsících je můžete osázet třeba některou z tradičních jarních cibulovin. Mezi ně patří především narcisy, tulipány, ladoňky, modřence a hyacinty. Dalšími oblíbenými květinami, které se v jarních měsících hodí do keramických květináčů, jsou odolné macešky, případně i sedmikrásky a pomněnky. Jednotlivé druhy květin je rovněž možné libovolně kombinovat a vytvářet úchvatné barevné celky. A lze je i doplnit vhodnou zelení, jejich krásu potrhne například břečťan nebo jiná splývavá zeleň.