Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Jak přivítat jaro? Pozvěte si domů roztomilého ušáka!

13.03.2022 10:16

Blížící se jaro láká k práci okolo domu a na zahrádce. Nastal také nejvyšší čas uklidit zimní výzdobu zpátky do krabic a dopřát jí zasloužený odpočinek. Čím ji ale nahradit? Vsadit můžete třeba na zahradní keramické dekorace. Roztomilý zajíčci se u vás s radostí zabydlí. Ale nebojte, úrodu vám okusovat určitě nebudou.

 


Dekoracemi zahrádka rázem ožije

Na jaře je na zahrádce stále co dělat. Je to období, kdy je třeba přichystat záhonky na další sezónu, vysázet nové stromy a keře, udělat údržbu zahradního náčiní. Konečně je také možné začít sázet první zeleninu, bylinky a květiny.




Většina z nás se snaží zároveň i o to, aby byla zahrádka příjemným a útulným prostředím, kde je radost trávit volný čas a relaxovat. A kouzelné místo z ní často dokáže vyčarovat dokonce i zdánlivá maličkost. Třeba půvabné zahradní keramické dekorace, které šikovně oživí a ozdobí různá zákoutí.  


Naši zajíčci jsou otužilí a zvídaví

Ke zvířátkům, která jsou považována za tradiční symboly jara, patří rozhodně i zajíčci. A v naší keramické dílně v Moravských Bránicích se urodili rovnou tři! Jsou to bráškové jako schůdky, od nejmenšího až po největšího. Pořídit si tak můžete klidně celou veselou zaječí partu. Všechna tři zvířátka mají nastražená ouška, roztomilý čumáček a chundelatý ocásek.



Ti mladší jsou ještě trošku stydliví, a proto se spíše krčí u země. To ale vůbec nevadí, mají totiž zvídavý pohled, takže jim rozhodně nic neunikne. Zato jejich starší brácha se ničeho nebojí! Odvážně panáčkuje, aby měl co největší rozhled.



Jelikož jsou zajíci z keramiky, nemusíte mít obavu, že by si tajně pochutnávali na úrodě ze zahrádky. Naopak, budou na ni pečlivě dohlížet. Jsou navíc zhotoveny z mrazuvzdorné keramiky, takže je ani horší povětrnostní podmínky nerozhází. Nejvíce si budou lebedit na nesavém podkladu. Rádi se zabydlí například na skalce, dlážděné cestičce, schodech či terase.



Zajíčci se budou krásně vyjímat i na okenním parapetu, kde můžou působivě oživit velikonoční výzdobu. Ale samozřejmě nepohrdnou ani interiérem. Je už proto jen na vás, jaké místečko pro ně nakonec vyberete.

Je zajíčkovi smutno? Pořiďte mu kamarády!

Zpestřete si jarní období a velikonoční čas i některou z dalších milých keramických dekorací. Vybírat můžete například z kouzelných oveček. Také ony jsou k dostání ve třech různých velikostech a mohou krásně doplnit třeba velikonočně vyzdobený truhlík za oknem.

Kromě nich se na vás těší také velikonoční kvočna nebo slepička z odolné keramiky. Na ně pak může s radostí dohlížet keramický velikonoční kohoutek. Skvěle se budou vyjímat třeba v proutěné ošatce s malovanými kraslicemi. Můžete si být jistí, že zaručeně upoutají pozornost úplně každého koledníka.