Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Velikonoční keramika se postará o tu pravou sváteční atmosféru

23.03.2022 11:03

Jaro je konečně tady a také Velikonoce, které patří k nejkrásnějším svátkům v roce, se už nezadržitelně blíží. Jak se naladit na sváteční atmosféru? Kromě malování kraslic a přípravy výslužky pro koledníky nezapomeňte na jarní výzdobu svého domova. Velikonoční dekorace mohou nést nespočet podob, vsadit můžete třeba na keramiku z naší dílny.



Tradiční velikonoční symboly by neměly chybět

S obdobím jara a velikonočními svátky je neodmyslitelně spojená celá řada krásných tradičních symbolů. Kromě veselých pestrobarevných kraslic se jedná především o rozkvetlé větvičky jívy, slepičky, beránky, ovečky a zajíčky.

Na charakteristické znaky Velikonoc jsme pamatovali i v naší keramické dílně a přichystali si pro vás řadu kouzelných keramických dekorací, které mohou vkusně oživit velikonoční výzdobu domova nebo jeho okolí.

Radost si můžete udělat třeba půvabnou keramickou slepičkou, která se už nemůže dočkat, až jí najdete nějaké vhodné místečko u vás doma. A aby jí nebylo smutno, můžete k ní pořídit i parťáka v podobě keramického kohoutka. Podobně jako slepička má přírodní hnědou barvu a sytě červený hřebínek, takže bezesporu přitáhne zrak všech návštěvníků či kolemjdoucích. Pečlivě vytvořené kraslice vám ochotně pohlídá rovněž keramická velikonoční kvočna, která se skvěle hodí jako originální dekorace do ošatky s namalovanými vajíčky.



Pořídit si můžete i roztomilou chundelatou ovečku z keramiky, která snadno vykouzlí úsměv na tváři úplně každému. Také tu vyrábíme hned v několika variantách. Zatímco jedna je velice zvídavá, stojí a rozhlíží se kolem sebe, zbývající dvě naopak spokojeně leží a odpočívají. Dohromady tvoří úžasné stádečko, které se stane ozdobou každého domova, ale sluší to i každé ovečce zvlášť.



Veselý velikonoční zvěřinec můžete doplnit ještě o čiperné keramické zajíce. Rovněž ony totiž patří mezi tradiční symboly jara.



Do interiéru a klidně i na zahradu!

Velikonoční keramické dekorace vyniknou přímo v bytě či domě, kde podtrhnou kouzlo sváteční atmosféry. Mohou vítat hosty přímo u vstupních dveří, ozdobit slavnostně prostřený stůl a krásně se budou vyjímat i tehdy, pokud jimi doplníte další velikonoční či jarní výzdobu domova. Záleží tedy pouze na fantazii a vlastním vkusu, kam se dekorace z keramiky rozhodnete umístit.



Keramická zvířátka z naší dílny jsou navíc otužilá, a proto jim bude dobře i na čerstvém vzduchu. Pokud se položí na nesavý podklad, pak jim neublíží ani případné rozmary počasí, o které není v prvních jarních měsících nouze. Zabydlet se proto mohou třeba na okenním parapetu, kde se hodí i jako dekorace do květinových truhlíků. Příjemně oživí také jakákoliv zahradní zákoutí, květinovou skalku, cestičku nebo třeba altánek či jiné posezení.