Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Pořiďte si keramické dekorace, které jsou symbolem štěstí. Třeba ho přinesou i vám

03.04.2022 13:47

Mnohé tradiční zvyklosti a symboly ctí lidé i v dnešní moderní době. Patří k nim třeba kouzelné symboly štěstí, které mají svého majitele ochránit a přinést jemu nebo celé domácnosti spokojenost, prosperitu a lásku. Štěstí má sice vrtkavou povahu, ale třeba se na vás usměje, pokud si domů pořídíte keramickou podkovu, prasátko či anděla.



Keramická podkova zajistí domácí štěstí

K půvabným symbolům, které mají za úkol přinášet štěstí, patří podkova. A ačkoliv vznikla z ryze praktických důvodů, totiž aby chránila kopyto koně před opotřebováním a zraněním, již staří Keltové jí přisoudili mnohem hlubší význam. Věřili, že ukrývá magickou moc a dokáže ochránit příbytek před zlými duchy. Již tehdy si proto lidé začali podkovy věšet nad vstup do svého domova.

Také keramickou podkovu z dílny v Moravských Bránicích si můžete jednoduše zavěsit nad dveře, na zeď nebo na jakékoliv jiné vhodné místo. Nejenže domov zajímavě oživí a ozdobí, ale kdo ví, třeba vám přinese i pořádnou porci štěstí.

Traduje se, že pokud podkovu pověsíte rameny nahoru, pak se postará o to, aby se vás štěstí pevně drželo a už nikdy nepustilo. A jestliže ji umístíte rameny směrem dolů, pak dokáže přinést štěstí každému, kdo pod ní projde. Je už tedy pouze na vás, pro jakou orientaci podkovy se rozhodnete.



Keramické prasátko udělá ze spoření radost

Kromě keramické podkovy jsme si pro vás připravili také kouzelné keramické prasátko, které slouží zároveň i jako pokladnička k ukládání kovových mincí.

Také k prasátku se pojí celá řada různých pověr, z nichž mnohé mají prastarý původ. Toto spokojené zvíře uctívaly již germánské kmeny, stejně jako lidé žijící v období antiky. Dodnes je prase prakticky na celém evropském kontinentu symbolem štěstí, blahobytu, plodnosti a úspěchu. Podobný význam má dokonce až v daleké Číně. A jak se říká, na každém šprochu je trochu pravdy…

Pokud si toužíte splnit své sny, může vám s nimi pomoci roztomilá pokladnička ve tvaru prasátka. Šetřit do ní korunky je totiž opravdu radost a jakmile ji zcela zaplníte, můžete si za nastřádaný obnos pořídit něco, po čem už dlouho sníte.

Keramické prasátko může posloužit rovněž jako nápaditý dárek. Pochopitelně jistě potěší obzvláště v tom případě, pokud ho před darováním řádně naplníte. Může se tak stát třeba originálním způsobem, jak předat novomanželům peněžní dar.



Keramický anděl domov oživí i ochrání

Ať už na tyto nadpřirozené a jemné éterické bytosti s křídly věříte nebo nikoliv, nelze jim upřít něžnou krásu. Není proto divu, že právě andělé v mnoha velikostech a provedeních patří k vůbec nejoblíbenějším bytovým dekoracím. Domácnost nejenom ozdobí, ale rovněž vkusně zútulní.

Prázdnou poličku, komodu nebo třeba místo na okenním parapetu můžete šikovně zaplnit, pokud na něj umístíte keramického anděla z naší dílny.

Na výběr je rovnou ze čtyř různých andělíčků. Pořídit můžete velkého sedícího andělíčka ze sněhově bílé keramiky, který má poněkud zamyšlený výraz. Anebo půvabného andílka ze zavřenýma očima, který si opírá hlavu o kolena a nejspíše právě o něčem sní. Toho pro vás máme rovnou ve dvou různých variantách, a to zcela bílého nebo dvoubarevného s přírodním hnědým tělem a bělostnými křídly.



Poslední z andělíčků je trochu jiný, součástí dekorace je totiž i stojánek, o který se opírá rukama. Tento velký keramický anděl má lehce tajemný moudrý pohled a roztomilé barokní buclaté tváře.

Andělé jsou od nepaměti symbolem čistoty, nevinnosti a lásky. Údajně nám také pomáhají udržet se na správné životní cestě a dokážou chránit domov i svého majitele. A to už je pořádná řádka důvodů, proč si andílka pořídit, nemyslíte?