Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

I klasické květináče z keramiky mají své kouzlo. Čím je osázíte vy?

16.04.2022 16:16

Nepotřebují na sebe upozorňovat sytou barvou, výraznými ozdobnými prvky nebo extravagantním tvarem. Přesto jsou zkrátka nepřehlédnutelné a v zahradě se budou hezky vyjímat. Obzvláště poté, jakmile je osázíte divokou zelení, květinovými kráskami či voňavými bylinkami. Tradiční keramické květináče patří k léty osvědčené klasice. Není proto divu, že se k nim lidé stále vrací.


Keramický buclák upoutá svým roztomilým tvarem

Přestože má jednoduchý tvar, zahradní zákoutí, terasu či dvůr působivě oživí a ozdobí. Jak již jeho název napovídá, keramický buclák je květináč roztomilého baculatého tvaru. Skvěle se proto hodí dokonce i pro ty druhy rostlin, které mají hlubší nebo rozvětvenější kořenový systém, takže pro svůj růst vyžadují větší množství substrátu.

Keramický buclák má přírodní hnědý odstín, prostý hladký povrch a na každé straně ho zdobí jedno ucho, a proto se s ním v případě potřeby dobře manipuluje. Zhotovený je z mrazuvzdorné keramiky, takže si hravě poradí i s nepřízní počasí.

V naší keramické pro vás vyrábíme bucláky ve třech velikostech, a to od 15 až do 26 cm. Na zahradě vyniknou nejenom solitérně, ale rovněž dohromady vytvoří působivou kompozici.


Květináčová mísa se nikdy neokouká

K dalším nadčasovým klasikám patří oblíbená květináčová mísa z keramiky. Mělký a širší tvar nádoby vyhovuje zejména suchomilným rostlinám nižšího vzrůstu. Menší mocnost substrátu totiž obecně rychleji vysychá.

Vzhledem ke svému tvaru je květináčová mísa perfektní volbou pro pěstování půvabných skalniček, různých druhů sukulentů, stejně jako voňavých bylinek a v neposlední řadě některých cibulovin. Rozhodně je tedy z čeho vybírat a záleží už pouze na vás, čím nádobu nakonec osadíte.

Podle vlastního vkusu můžete zvolit hladkou květináčovou mísu v přírodním hnědém odstínu se dvěma protilehlými uchy nebo o něco menší květináčovou mísu s decentním rostlinným dekorem.


Také klasický květináč může mít nevšední design

Říká se, že v jednoduchosti je krása. A v případě tradičních keramických květináčů toto pořekadlo bezesporu platí. Stačí je osázet vhodnou zelení či květinami a rázem se stanou středem pozornosti všech příchozích.

Zahradu zajímavě oživí například klasický květináč s uchy, který má povrch zdobený výrazným plastickým vroubkováním.

Prostředí připomínající dobu našich babiček jako mávnutím kouzelného proutku vyčaruje vyšší keramický květináč na bylinky. A právě pro pěstování bylinek se výtečně hodí také nižší keramický květináč ve tvaru konvičky. Oblíbené léčivky tak budete mít stále při ruce a kdykoliv si můžete z čerstvě natrhaných lístečkům uvařit třeba léčivý čaj nebo jimi ochutit polévku či omeletu.

Všechny keramické květináče z bránické dílny jsou zhotoveny z velice odolné keramiky, a proto ledacos vydrží. Statečně se poperou s nízkými teplotami, stejně jako s nepřízní počasí. Pro snadnější péči o rostliny k nim nezapomeňte pořídit rovněž glazovanou podmisku.