Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Také hřbitovní keramika může mít zvláštní nostalgický půvab

23.04.2022 17:26

U hřbitovní keramiky je kladen důraz především na vysokou kvalitu, odolnost vůči povětrnostním vlivům, dlouhou životnost a v neposlední řadě i decentní vzhled. Keramika z Moravských Bránic tyto parametry splňuje, při její výrobě si totiž dáváme opravdu záležet. A rozhodně je z čeho vybírat, přesvědčte se sami.



Keramické lampy se postarají o hřejivé světlo

Svíčky, lucerny a lampy jsou se hřbitovním prostředím neodmyslitelně spojeny. Svým blízkým, kteří již nejsou mezi námi, je zapalujeme nejenom v období Dušiček. Na hrobě se bude krásně vyjímat originální keramická lampa, která má tvar koule a je zdobená otvory ve tvaru lístečků.


Stačí dovnitř vložit svíčku a jejími otvory bude probleskovat příjemné hřejivé světlo, čímž se lampa nádherně rozzáří. Výrobek je mrazuvzdorný a je k dispozici v pěti barevných odstínech.


A pokud chcete mít jistotu, že zůstane dekorace na svém místě, rádi se postaráme o vytvoření nesmazatelného textu na přání. Nejenže tím propůjčí lampě osobnější ráz, ale zároveň eliminuje riziko odcizení.



Andělé z keramiky hrob oživí

Láskyplné andělské bytosti jsou odjakživa považovány za prostředníky mezi nadpřirozeným světem a lidmi. Je jim také přisuzována důležitá úloha ochránců a strážců.

Není proto divu, že mezi oblíbené hřbitovní dekorace náleží právě keramičtí andělé. Ti drží nad místem posledního odpočinku blízkých ochrannou ruku a zároveň hrob půvabně oživí.



V naší dílně je pro vás vyrábíme rovnou v několika provedeních. Pořídit můžete třeba velkého sedícího andělíčka ze sněhově bílé keramiky, který má poněkud zamyšlený výraz.

Na první pohled upoutá také zasněný keramický anděl, který si opírá hlavu o kolena. Toho máme ve dvou variantách, a to s přírodním hnědým tělem a bělostnými křídly nebo zcela bílého.

Trochu odlišným pojetím se může pochlubit velký anděl na stojánku s roztomilými buclatými tvářemi.

Hřbitovní dekoraci v podobě anděla můžete přímo na náhrobek jednoduše přilepit prostřednictvím speciálního bezbarvého tmelu, který zajistí jeho bezpečné a stabilní umístění.



Ve váze či míse se budou květiny krásně vyjímat!

Květiny se neobejdou bez vhodné nádoby. Řezaným či umělým květinám bude slušet ručně vyrobená a velice odolná keramická hřbitovní váza, která jejich krásu ještě více podtrhne.

K dostání je ve dvou variantách a několika decentních barevných odstínech. Zvolit tak můžete elegantní štíhlou vázu nebo její příbuznou s výrazněji tvarovaným profilem.



Hřbitovní vázy jsou zhotoveny z mrazuvzdorné keramiky, ale jestliže zůstanou na hrobě i přes zimu, kvůli roztažnosti ledu do nich raději doporučujeme vložit speciální plastovou vložku. Ta výrobek ochrání před rizikem popraskání.

Pro pěstování živých květin nebo zeleně se perfektně hodí nízká keramická mísa (tzv. žardinka), která jim poskytne zázemí k tomu, aby rostly do krásy. Při umístění na náhrobní desku k míse nezapomeňte pořídit i glazovanou podmisku.  

Rovněž na vázu a mísu z keramiky lze vytvořit libovolný personifikovaný text, který nelze smazat. Jasně tím definujete, na který hrob hřbitovní dekorace patří.



Sada hřbitovní keramiky je dokonale sladěná

Vykouzlit půvabný a jednotný celek, který hrob decentně a zároveň vkusně ozdobí, může být snadné. Stačí vsadit na hřbitovní sadu keramiky, která má sladěný barevný odstín a design.

Vybírat je možné ze tří barevných odstínů (bílé, šedé a černé teraso). Každou sadu tvoří keramická lampa ve tvaru koule, elegantní váza a praktická nízká mísa. Všechny výrobky jsou páleny na vysokou teplotu, což zaručuje jejich vysokou odolnost vůči nepřízni počasí.



Odolnost urny je zárukou její dlouhé životnosti

Tradiční keramická urna vyniká osvědčenou kvalitou a nadčasovým půvabem. Každému tomuto výrobku věnujeme zvláštní péči. Výsledkem je originální a zároveň precizně vytvořená urna, která si poradí i s rozmary počasí a může se pochlubit opravdu dlouhou životností.

Až na jedinou výjimku jsou keramické urny z naší dílny vhodné nejenom do všech typů kolumbárií a skříní na urny, ale také pro volné umístění přímo na hrob. Do urny lze jednoduše vložit úřední plastovou vložku s popelem.  

Keramické urny jsou k dostání v několika neutrálních barvách a provedeních: minimalistickém designu bez reliéfu, s motivem květu, s motivem pírka a ve verzi s fotografií. Ke všem variantám není problém pořídit barevně sladěný keramický podstavec pod urnu.

Samozřejmě také na urny z keramiky je možné nechat zhotovit nesmazatelný text na přání, a to ve stříbrném nebo zlatém odstínu.