Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

S keramickými dekoracemi zahrada parádně prokoukne

01.05.2022 15:57

Staráte se rádi o zahrádku a toužíte z ní vykouzlit příjemné a útulné prostředí, ve kterém bude radost trávit čas? Pokud máte pocit, že by to chtělo ještě něčím oživit různá zákoutí, můžete vsadit na zahradní keramiku. Ledacos vydrží, má nadčasový půvab a zahrada její přítomností rázem ožije.



Vodník a žabky si vodu náležitě vychutnají

Ať už máte na zahradě bazén skýtající v letních horkých dnech vítané osvěžení nebo romantické přírodní jezírko, neostýchejte se pozvat k vodě přátelskou keramickou partu. Ta si v její blízkosti libuje a s radostí u vody nalezne nový domov.  

Pohled na vodní hladinu nikdy neomrzí tradičního českého vodníka, který je navíc ručně malovaný. Bezesporu upoutá pozornost nejenom dětí, ale také dospělých. A aby mu čas příjemně ubíhal, zpestřuje si jej dýmkou, kterou drží v ruce. Pokud patříte k těm šťastlivcům, kterým zahradou protéká potůček, také na jeho poklidný tok bude bedlivě dohlížet.



U vody jako doma jsou i roztomilé keramické žabky, které zaručeně zlepší náladu každému kolemjdoucímu. Je už pouze na vás, jaké místečko pro ně nakonec vyberete. Skvěle se budou vyjímat například u studny, ale klidně se uvelebí třeba na plochém kameni, kde se mohou spokojeně vyhřívat na sluníčku. Ostatně, zahradní keramiku vždy doporučujeme pokládat na nesavý podklad, prodloužíte tím její životnost.



Žížalám a zajíčkům se bude líbit v zeleni

Rozkvetlou skalku, zeleninové záhonky nebo třeba zahradní posezení mohou oživit různá keramická zvířátka. Zahradní dekorace z keramiky si snadno oblíbíte a záhy si zvyknete na jejich veselou společnost. Mají totiž úžasnou schopnost vykouzlit úsměv na tváři.

Žížaly jsou na zahrádce vítanými hosty. Patří totiž k pilným pracantům, kteří se starají o kypření půdy. Keramické žížaly z Moravských Bránic se sice v záhoncích rýpat nebudou, ale zato jsou krásnou pastvou pro oko, a proto skvěle zútulní jakékoliv místečko.



Na zahradu si můžete pozvat také celou zaječí rodinku. Všichni její členové mají jako správní zajíci dlouhé uši a chundelatý ocásek. A i když je usadíte třeba rovnou k záhonku se zeleným salátem, o úrodu se určitě obávat nemusíte.


Také stěny mohou zkrášlit půvabné dekorace

Nástěnné dekorace z keramiky patří k velice oblíbeným. Stačí je totiž jednoduše zavěsit a původně holou nebo příliš fádní stěnu úžasně rozzáří. Hodí se přitom k umístění nejenom na zeď domu, ale mohou oživit třeba stěnu garáže, kůlny, zahradního posezení, případně kmen starého stromu.

O prozářené dny bez ohledu na počasí se postará keramické slunce. Je k dispozici ve dvou různých velikostech a může je doplnit také poněkud tajuplný měsíc z keramiky. Dohromady vytvoří poutavý a originální celek.

 


I drobná dekorace dokáže udělat velkou službu. Nejenom v případě, pokud vám nejsou cizí pověry, můžete vsadit na keramickou podkovu. Ta je totiž tradičním symbolem štěstí a doporučuje se zavěsit ji přímo nad vchod, který zároveň krásně oživí.