Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Pěstování v keramickém petrželáku je radost

15.05.2022 14:10

Mít čerstvé a voňavé bylinky stále po ruce se vždycky hodí. A pokud jimi osázíte keramický petrželák, získáte navíc jako příjemný bonus úžasného krasavce, který oživí dvůr, terasu či jakékoliv jiné vhodné místo. Je také skvělým parťákem pro pěstování jahod a v neposlední řadě ho můžete nechat rozkvést klidně i půvabnými skalničkami či jinými květinami.



Keramický petrželák sluší každé zahrádce

Keramika nás provází již po dlouhá tisíciletí. Je tudíž důkladně prověřeným materiálem, kterému nelze upřít zvláštní nadčasové kouzlo. Není divu, že se ke keramickým výrobkům lidé stále vrací. A platí to také v případě keramických květináčů, které se hodí do přírodních i moderních zahrad.

Pokud toužíte svou sbírku keramických květináčů doplnit o nový neokoukaný exemplář, rozhodně by vám neměl uniknout keramický petrželák. Je výjimečný svým praktickým a nápaditým provedením, v zahradě či kdekoliv jinde se proto rázem stane jedním z nejvýraznějších dekorativních prvků. Přesto s okolím příjemně splyne, pyšní se totiž přírodním hnědým odstínem.



Bylinky, jahody nebo květiny? Jak je libo!

Kromě hlavní části disponuje keramický petrželák také několika šikovnými postranními kapsami. Nemusíte ho proto osázet pouze jedinou rostlinou, ale klidně i velice pestře podle vlastního vkusu. Různým kombinacím se meze nekladou! V každé části si tak může spokojeně lebedit jiná bylinka či květina bez toho, aniž by se navzájem utlačovaly.

Petrželák z keramiky je perfektním řešením pro pěstování aromatických bylinek. Stačí jen zvolit oblíbené druhy léčivých rostlin a každé z nich vybrat v petrželáku její místo. Vsadit můžete třeba na bazalku, medvědí česnek, mátu, pažitku, libeček, meduňku, petržel či levanduli.

petrželáku se však budou krásně vyjímat i skalničky, stejně jaké další půvabné květiny. Také v jejich případě můžete nádobu bez obav osázet více druhy, místa je v ní dost! Rázem získáte pestrobarevnou květinovou paletu, která se stane pastvou pro lidské oko a úžasně oživí jakýkoliv kout v okolí domu.

A pokud rádi mlsáte, máte pro vás ještě jednu zajímavou inspiraci. Vyzkoušejte petrželákpěstování jahod. Sazenic se do něj vejde spousta, takže se poté můžete už jen těšit na bohatou sladkou úrodu.



Petrželák pro vás máme v různých velikostech

Ať už máte volného prostoru nadbytek a potřebujete ho účelně zaplnit, nebo naopak bojujete s každičkým centimetrem, z petrželáku se můžete radovat v obou případech. Tento originální keramický květináč pro vás totiž vyrábíme rovnou ve třech různých velikostech.

Zatímco nejmenší petrželák má výšku 23 cm, jeho větší keramický parťák se může pochlubit výškou 43 cm. A petrželák velikosti XL už je pořádný obr, nejenže je vysoký 53 cm, ale jeho objem činí úctyhodných 75 litrů.

Všechny petrželáky jsou zhotoveny z odolné mrazuvzdorné keramiky, která ledacos vydrží. Sloužit vám budou proto skutečně dlouho.

Jaký z nich si vyberete vy?