Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Keramické želvy se vám na zahrádce neztratí

21.05.2022 19:00

Želvy poutají pozornost svým nápadným kostěným krunýřem a poněkud rozvážným pohybem. A pyšní se také opravdu úctyhodnou dlouhověkostí. Ale i z keramických želviček z Moravských Bránic se můžete těšit opravdu dlouho. Jsou totiž velice odolné, a navíc skvěle otužilé.



Keramické želvy jsou nenáročné a otužilé

Radost z krásně rozkvetlé a voňavé zahrádky je v mnoha ohledech nepřekonatelná a jen tak něco se jí zkrátka nevyrovná. Pobyt v zeleni může být ještě příjemnější, pokud různá zákoutí ozdobíte a zútulníte. Třeba originálními keramickými dekoracemi. Vsadit můžete například na působivé želvy z keramiky, ty budou zahrádce určitě slušet.

Ačkoliv je každá trochu jiná, úžasně se doplňují. Navíc mají jednu společnou vlastnost. Jakmile si je domů jednou nastěhujete, už se jich pravděpodobně vůbec nezbavíte. Ale protože dělají velikou parádu, tak to vlastně vůbec nevadí. I taková místa, která byla dříve spíše nenápadná, v jejich přítomností rázem ožijí.

 Keramická želva s velkým polokulovitým krunýřem vám snadno vykouzlí úsměv na tváři. Její roztomilý kukuč vás bude pobaveně sledovat, ať už se pustíte do práce na údržbě záhonků nebo se rozhodnete trochu si zaslouženě zalenošit.



Zato její keramická želví kamarádka ukrývá jedno veliké tajemství. Její krunýř je vyroben tak, aby ho bylo možné sundat. Skutečnost, že je odnímatelný, však není patrná na první pohled. Může proto posloužit jako originální skrýš. Vámi ukryté poklady bude želvička bedlivě střežit. Záleží už pouze na vás, co se do ní nakonec rozhodnete schovat.



Obě dekorativní želvy z keramiky se hodí jako půvabné zahradní dekorace. Strach o ně mít rozhodně nemusíte, jsou zhotoveny z kvalitní a velice odolné keramiky, takže ledacos vydrží. Stačí je umístit ideálně na nesavý podklad. Líbit se jim bude třeba na okraji kamenité cestičky, ozdobí také terasu, schody či okenní parapet. Ale pochopitelně nic nebrání ani tomu, abyste si je nastěhovali klidně i přímo k sobě domů.

Nechte želvu rozkvést květinami

Pokud dáváte přednost užitkové keramice, která prostor nejenom ozdobí, ale lze ji rovněž prakticky využít, můžete si na zahrádku pořídit originální květináč ve tvaru želvy.

V horní části želvího krunýře se nachází kruhový otvor, který slouží k umístění zeminy. Pak už ho stačí jednoduše osázet vybranými květinami nebo třeba oblíbenými voňavými bylinkami a těšit se, až se krásně rozrostou. Přemokření se obávat nemusíte, nádoba má totiž ve spodní části odtokovou díru.

Dekorativní květináč podtrhne krásu zasázených rostlin, najděte mu proto nějaké pěkné místo, kde se bude dobře vyjímat. Nejvíce si však bude keramická želvička lebedit v případě, pokud ji dáte na nesavý podklad (například dlažbu).