Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

V keramickém bucláku to bude květinám krásně slušet

29.05.2022 13:29

Ještě jste nestihli osázet květináče a truhlíky květinami? Pak nastal ten nejvyšší čas to na poslední chvíli napravit! A pokud dáváte přednost jednoduchým elegantním tvarům, můžete pro sazenice zvolit třeba keramický buclák. Přirozená krása květin v něm úžasně vynikne!



Buclák se hodí na terasu i do zahrady

Klasické květináče z keramiky mají své nadčasové kouzlo. Ačkoliv se obvykle nepyšní výraznými dekorativními motivy, atypickým tvarem či jinými výraznými prvky, umí dělat opravdu velkou parádu. Jejich jednoduchý až minimalistický design se navíc skvěle hodí do jakéhokoliv prostředí či zahrady bez ohledu na styl.

Tradiční keramické květináče mají osvědčené provedení a květinám budou prakticky vždy slušet. Vsadit můžete třeba na keramický buclák, pro který je charakteristický roztomilý baňatý tvar. Má jednoduchý hladký povrch, přirozený hnědý odstín a po stranách ho zdobí dvě slušivá ouška.

Buclák z keramiky dobře oživí a zútulní nejenom zahradu a její zákoutí, ale perfektně se hodí také na terasu, balkon, schodiště či zápraží domu. Samozřejmě mu ale můžete najít místečko i přímo u vás doma v interiéru. Záleží zkrátka pouze na vás, kde se nakonec zabydlí.



Ani nevlídné počasí buclák nerozhodí

Keramický buclák je pořádně otužilý, a proto se z něj můžete těšit přes celé léto až do pozdního podzimu. Na jeho výrobu byla použita mrazuvzdorná keramika, která vyniká svou vysokou odolností vůči povětrnostním vlivům. Květináč si tudíž hravě poradí s deštěm, větrem, stejně jako s přízemními mrazíky.

Obecně jsou keramické výrobky nejvíce náchylné odspodu, a to z důvodu působení zemní vlhkosti. Doporučujeme proto květináč nepokládat přímo do půdy, ale spíše na nějaký nesavý podklad. Líbit se mu bude například na dlažbě, kameni či ve zděném výklenku. V takovém případě ještě více prodloužíte jeho životnost.



Jak velký bude? Záleží na vás!

Pokud se vám buclák zalíbil, můžete vybírat rovnou ze 3 různých velikostí. Nejmenší keramický buclák má takřka „kapesní rozměry“, a proto se bez problémů vejde i tam, kde není příliš volného prostoru. Má průměr 17 cm a výšku 15 cm.

Buclák střední velikosti se může pochlubit průměrem 22 cm a výškou 19 cm. Tyto rozměry jsou univerzální a květináč vynikne takřka na jakémkoliv místě.

Největší keramický buclák z naší dílny rozhodně nepřehlédnete. Má totiž průměr rovných 29 cm a výšku 26 cm. Je proto vhodným květináčem dokonce i pro ty rostliny, které ke svému růstu potřebují větší množství substrátu nebo mají hlubší kořenový systém.



Péči o květiny ulehčí podmiska

Substrát v květináčích vysychá rychleji než zemina přímo na záhoncích v zahradě. Aby měly zasázené květiny stále dostatek vláhy a rostly vám do krásy, dopřejte jim proto pravidelnou zálivku.

Jistě se bude hodit praktická glazovaná keramická podmiska. Její přítomnost péči o rostliny usnadní, a navíc zabrání protečení vody či nečistot z květináče na podklad.


A nyní jsme si pro vás připravili i speciální akci. Pokud si zakoupíte 2 ks libovolných květináčů včetně podmisek, získáte od nás 1 z těchto podmisek zcela ZDARMA!