Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Nevíte, kam s nimi? Oblékněte květiny do keramiky

04.06.2022 15:06

Zbylo vám volné místečko na okenním parapetu nebo toužíte oživit prázdné zahradní zákoutí o vkusnou výzdobu? Ještě stále je čas ozdobit okolí domu či zahradu půvabnými květinami. A obzvláště jim to bude slušet, pokud je zasadíte do originálního keramického květináče. Jaký si pro ně vyberete?



Klasické květináče jsou nestárnoucí klasikou

I zdánlivě obyčejný květináč může udělat opravdu velkou parádu. Pokud dáváte přednost spíše tradičním tvarům, které se hodí do jakéhokoliv prostředí bez ohledu na styl, můžete vsadit na klasické květináče z keramiky. Těm totiž rozhodně nelze upřít univerzálnost a nadčasové kouzlo. A přestože mají jednoduchý tvar, místu dodají šmrnc a krásně ho ozdobí.

Pro rostliny, které ke svému růstu potřebují spíše větší množství substrátu nebo mají hlubší kořenový systém, se hodí keramický buclák. Nejenže se v něm bude květinám krásně dařit, ale i samotná nádoba upoutá pozornost svým roztomilým tvarem a dvěma uchy po stranách. Buclák je k dispozici ve třech různých velikostech.

Drobnějším květinám, skalničkám či bylinkám bude úžasně slušet květináčová mísa z keramiky. Také ona má minimalistický, avšak zároveň poutavý design. K dispozici je rovnou ve dvou provedeních, vybírat můžete z nádoby s hladkým povrchem nebo mísy s rytým rostlinným dekorem.

Velmi široké využití může najít také klasický květináč s uchy, jehož povrch je zdobený horizontálními plastickými vroubky, což mu propůjčuje nevšední vzhled. Vyjímat se bude například u vchodových dveří, kde se stane dominantním prvkem.

Nejen v rustikálních zahradách se může zabydlet keramický květináč v podobě konvičky. Má jedno ouško a na protilehlé straně výlevku. Jeho tělo je dekorováno rostlinným ornamentem.



V dekorativních květináčích se bude rostlinám líbit

I méně nápadné květiny či zelené bylinky úžasně vyniknou, pokud jim pořídíte originální dekorativní květináč z keramiky. A rozhodně je z čeho vybírat, stačí si jen jednoduše zvolit ten pravý.

Na terasu, balkon, zápraží, stejně jako přímo do zahrady se hodí elegantní keramická číše, která slouží jako květináč. Má plasticky zdobený povrch a může se pochlubit průměrem 20 cm. Vejde se proto dobře i tam, kde není příliš mnoho volného prostoru.

Roztomilým dekorativním prvkem je květináč v podobě šneka. Snadno si ho zamilují nejenom všechny děti, ale vyčaruje úsměv na tváři i dospělým. Květináč ve tvaru šneka lze ho pořídit ve více velikostech.



A protože zvířátek není nikdy dost, máme v zásobě i keramický květináč, který nese podobu želvy. Jako nádoba pro osázení květinami nebo jinými rostlinami slouží její krunýř.   

K dozdobení skalky nebo jakéhokoliv jiného místa se hodí i květináč ve tvaru boty. V keramické dílně ho pro vás vyrábíme ve dvou designem, můžete se proto rozhodnout mezi nízkou botou (dřevákem) či vysokou botou. Obě mají své kouzlo a skvěle vypadají i pohromadě, kdy se krásně doplňují. Jsou vynikající volbou zejména pro pěstování netřesků, afrických fialek či jiných rostlin nižšího vzrůstu.



Máte rádi pestrost? Petrželák je ideálním řešením

Nemůžete se rozhodnout, čím keramickou nádobu osázet? Pokud si pořídíte keramický petrželák, rázem můžete bez obav popustit uzdu své fantazie a dopřát si dechberoucí pestrost. Jedná se totiž o originální nádobu, která kromě hlavní části disponuje také postranními kapsami. Je v ní proto možné jednoduše pěstovat několik druhů rostlin najednou, aniž by se navzájem omezovaly nebo utlačovaly.

Petrželák z keramiky je dostupný ve třech různých velikostech, z nichž ten největší se pyšní objemem rovných 75 l a výškou 53 cm. Tento druh nádoby je bezkonkurenčním řešením nejenom pro pěstování různých druhů květin, ale skvěle se hodí rovněž na voňavé bylinky či jahody.