Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Zahradní keramika: Slušivý doplněk do každé zahrady

19.06.2022 16:50

Krásná zahrada není jen o dokonale upravených záhoncích, bohaté úrodě či záplavě rozkvetlých voňavých květin pestrých barev. Často jí i zdánlivě drobný detail propůjčí úplně novou tvář. Vsadit můžete třeba na originální zahradní keramiku, která se pyšní rozmanitostí i nadčasovým designem.



Zahrádku vám pohlídají krasavci z keramiky

Prostředí zahrady rázem ožije, pokud si domů pozvete půvabné keramické dekorace v podobě pohádkových bytostí. Ochotně vám budou dělat společnost, ať už se pustíte do práce na záhoncích nebo se rozhodnete odpočívat obklopeni svěží zelení.

Zabydlet se u vás může třeba tradiční keramický trpaslík s roztomilou zelenou nebo červenou čepičkou. Zejména u vody si bude libovat nádherný český vodník a nejenom uprostřed zeleninových záhonků můžete vytvořit místečko pro kouzelného keramického strašáka. Bát se ho rozhodně nemusíte, pohled na něj totiž vyčaruje spíše úsměv na tváři.



I na zahrádce může být pořád živo

Útulné a příjemné prostředí pomohou vytvořit také keramická zvířátka. Krásně a originálně ozdobí různá zákoutí nejenom přímo v zahradě, ale hodí se i pro umístění do dvora, stejně jako okolí domu či přímo do interiéru.

Velkou parádu udělají keramičtí ptáčci, ať už to bude něžný keramický opeřenec s otvorem pro dřevěnou tyčku, tajemná a moudrá sova nebo roztomilý holub z keramiky, který jako by z oka vypadl svému živému příbuznému.



Pokud máte na zahradě tůňku, studnu, potůček, jezírko nebo bazén, mohou u vody nalézt svůj nový domov také veselé keramické žabky. Spíše v zeleni se pak s radostí usídlí zajíčci z keramiky v mnoha různých provedeních, jejichž roztomilá ouška a ocásek se spolehlivě postarají o to, abyste měli stále dobrou náladu.



Uprostřed zeleně či rozkvetlých záhonků se budou dobře vyjímat rovněž keramičtí šneci. Na rozdíl od jejich živých příbuzných si ale nemusíte dělat starosti o vypěstovanou úrodu, na té si totiž určitě nesmlsnou.

Keramika na stěnu? Žádný problém!

Máte na stěně pergoly, kůlny či jiného stavení volné místo a potřebovali byste je nějak originálně zaplnit? Řešením mohou být originální nástěnné dekorace z keramiky. A protože mají přírodní hnědý odstín, budou dobře ladit prakticky s jakoukoliv barvou podkladu.

Svými paprsky rozzáří domov i duši keramické slunce, v jehož záři se můžete vyhřívat bez ohledu na aktuální počasí. Slunce je dostupné ve dvou velikostech. Má personifikovaný obličej s moudrým vševědoucím pohledem a lehce tajemným úsměvem.



Slunce působivě doplní keramický měsíc. A ačkoliv je ho pouze srpek, rozhodně se stane nepřehlédnutelnou dekorací, která upoutá pozornost všech příchozích. Také on má propracovaný obličej a zajímavě oživí nejenom stěnu, ale je vhodný i k umístění třeba na kmen starého stromu.

A pokud máte pocit, že byste si zasloužili více štěstí, můžete mu jít pomyslně naproti. Třeba vám ho přinese keramická podkova, která je v mnoha kulturách světa tradičním symbolem štěstí a šťastných okamžiků.



Zahradní koule navodí romantickou atmosféru

Oblíbený doplněk do zahrady představují keramické koule, které slouží jako půvabná dekorace a praktická lampa v jednom. Stačí do nich totiž umístit svíčku a rázem se stanou nepřehlédnutelným prvkem v každé zahradě. Do svého okolí šíří příjemné hřejivé světlo, které jemně probleskuje skrze otvory ve tvaru lístečků.



Zahradní lampy ve tvaru koule se budou krásně vyjímat třeba podél zahradní cestičky nebo na schodišti do domu. Prostor i v pozdních hodinách osvětlí, takže už nikdy v šeru nezakopnete. Zahradní koule mají přírodní hnědý odstín a zhotoveny v atraktivní nadčasovém designu, skvěle proto zapadnou do jakéhokoliv prostředí.