Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

V elegantní hřbitovní váze se bude květinám zaručeně líbit

26.06.2022 10:19

Květiny a květinová výzdoba na hrob neodmyslitelně patří. A jejich přirozený půvab vynikne obzvláště tehdy, pokud budou mít slušivý obal. Třeba elegantní a odolnou keramickou vázu, která má decentní provedení i barevný odstín, avšak přesto na první pohled upoutá nadčasovým designem.



Baculatou nebo raději štíhlou?

Kam s květinami? No přece do vázy! Teď už jenom vybrat tu pravou. Pokud dáváte přednost tradičním a osvědčeným materiálům, pak je rozhodně ideální volbou keramika. V keramické váze se budou perfektně vyjímat živé i umělé květiny.

V naší dílně pro vás máme dva druhy hřbitovních keramických váz, které vyrábíme v několika barevných odstínech. Snadno si proto můžete vybrat takovou, která se bude na hrob dokonale hodit a krásně splyne s ostatní výzdobou.

Vysoká a štíhlá keramická váza (typ E) působí velice elegantně a zároveň něžně. Je precizně ručně vyráběná a může se pochlubit výškou 26 cm. Dostupná je ve třech decentních a neutrálních barvách: černé, šedé a bílé teraso.

Na první pohled zaujme rovněž druhá keramická váza (typ A), která je ve spodní části výrazněji rozšířená, což jí propůjčuje roztomilý baculatý tvar. Její provedení je zároveň velice praktické, protože širší základna zvyšuje stabilitu vázy a eliminuje možnost jejího převrhnutí. Tato váza vyrostla do výšky cca 28 cm a kromě černého, šedého a bílého terasa je vyráběná také v přírodním hnědém odstínu.

Obě keramické vázy mají univerzální možnost využití. Dobře se hodí nejenom jako dekorace na hrob, ale mohou být vkusným doplňkem třeba i v interiéru.



Váza i přes zimu? Pojistěte si její životnost

Na hřbitovní keramiku jsou kladeny poměrně velké nároky. Je totiž třeba, aby byla nejenom hezká a vkusná, ale zároveň i dostatečně praktická a také ledacos vydržela.

Hřbitovní keramické vázy z Moravských Bránic jsou páleny na 1 160 °C. A právě výpal na vysokou teplotu ještě více zvyšuje jejich odolnost a prodlužuje životnost. Vydrží tudíž opravdu dlouho a velice dobře si poradí dokonce i s nepřízní počasí.

V zimě bývá značným problém voda, která se může do vázy snadno dostat. Pokud v ní poté vlivem mrazivých teplot zmrzne, z důvodu roztažnosti ledu může dojít k popraskání vázy. Toto riziko je naštěstí možné jednoduše eliminovat. Do vázy typu E je totiž možné pořídit speciální plastovou vložku, která jí před přirozenou roztažností ledu ochrání.



Bojíte se krádeže? Její riziko je možné minimalizovat

Kromě počasí dokážou pořádně potrápit také nenechavé ruce zlodějů. Bohužel i hřbitovní keramika patří k jejich častým cílům a krádeže přímo na hřbitovech nejsou nikterak ojedinělé.

Pokud se chcete z půvabné keramické vázy radovat opravdu dlouho a bez obav, že ji jednoho dne na hrobě nenajdete, můžete si na ni nechat zhotovit personifikovaný nápis (například příjmení rodiny). Ten se vypaluje přímo do glazury, a proto ho nelze smazat nebo jinak odstranit.

Volit můžete libovolný text na přání a zároveň si můžete vybrat i jeho barvu.


 


Líbí se vám naše keramické vázy? Nyní jsme si pro vás připravili speciální akci. K nákupu keramické vázy typu E získáte navíc i praktickou plastickou vložku do vázy zcela ZDARMA!