Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Kam s netřeskem? V keramickém dřeváku poroste do krásy

03.07.2022 17:45

Dekorativní květináče z keramiky představují perfektní volbu pro výsadbu různých druhů květin, bylinek, sukulentů a dalších rostlin. Nejenže zaujmou na první pohled, ale prostředí zahrady či okolí domů kouzelně oživí. A pozornosti všech příchozích jistě neunikne ani květináč v podobě dřeváku, který je zároveň originální zahradní dekorací.   



Pěstování květin v květináčích je radostí

Květiny by v zahradě rozhodně chybět neměly. Snad nikdy neomrzí jejich zářivá pestrost rozmanitých barevných odstínů, podmanivá vůně, stejně jako celkový půvab. A při správné péči si můžete dopřát rozkvetlou záplavu květin klidně od jara až do podzimu.

Pokud nemáte dostatek místa na záhoncích nebo nevlastníte žádnou zahradu, můžete vsadit na pěstování květin v keramických květináčích. Na rozdíl od plastových příbuzných se mohou pochlubit atraktivním nadčasovým vzhledem, a proto se k nim lidé stále opakovaně vrací.

Květináče lze umístit prakticky kamkoliv, kde je alespoň trochu volného místa. A jestliže máte rádi změnu, kdykoliv je můžete jednoduše přemístit jinam. Také péče o rostliny v květináčích je snadná, kromě vhodně zvolené zeminy je třeba pamatovat především na pravidelnou zálivku, ta totiž v nádobě vysychá v porovnání s volnou půdou poněkud rychleji.



Keramický dřevák v zahradě vynikne

Slušivý obal dokáže ještě více podtrhnout přirozenou krásu květin. Kromě tradičních květináčů z keramiky můžete vyzkoušet také dekorativní květináče, které úžasně zvelebí každou zahradu. Mohou se pochlubit poutavým vzhledem, kdy jsou samy o sobě originálním ozdobným prvkem.

O kouzelné zátiší se postará například dekorativní květináč v podobě dřeváku. A ačkoliv už dřeváky dávno vyšly z módy, tento si snadno oblíbíte. Obzvláště poté, jakmile ho osázíte. Skvěle se hodí pro pěstování sukulentů včetně netřesků, ale líbit se v něm bude také afrických fialkám, primulkám, stejně jako dalším květinám, které nejsou náročné na množství substrátu a nemají hluboký kořenový systém.

Dřevákpřírodní hnědou barvu a je zdobený jemným rostlinným dekorem. Jeho délka činí přibližně 22 cm. Ve spodní části květináče nechybí ani praktická odtoková díra.

 

Zaujal vás originální květináč v podobě dřeváku? Pokud u nás nyní nakoupíte za více než 1000 Kč, získáte od nás dřevák jako dárek zcela ZDARMA!