Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Jak zútulnit a zkrášlit zahradu? Vsaďte na keramické dekorace!

24.07.2022 16:48

Dekorativní zahradní keramika promění zahradu v kouzelné a výjimečné místo, kam bude radost se vracet. Pozvěte si také na vlastní zahradu některé z rozmanitých keramických zvířátek nebo rovnou kouzelnou pohádkovou bytost. Originálním keramickým pítkem pak můžete v horkých letních dnech potěšit i ptáčky.



Také na zahrádce může být pořádně živo

Vkusně upravená zahrada a okolí domu lahodí lidskému oku, a navíc je příjemné v takovém prostředí trávit volný čas. Na výsledném vizuálním dojmu se podílí nejenom pečlivě upravený zelený trávník a rozkvetlé okrasné rostliny, ale často i zdánlivě drobné detaily, které podtrhnou celkový charakter a dodají styl. A právě touto kouzelnou schopností oplývají zvířecí keramické dekorace, jejichž přítomností každá zahrada úžasně ožije.

Vybírat můžete z bohaté palety originálních keramických zvířátek. Někde u vody si budou bezpochyby libovat moudré želvy a veselé žabky, zatímco keramickým šnekům a chundelatým ušatým zajíčkům se zavděčíte, pokud jim najdete nový domov třeba někde ve skalce nebo na okraji cestičky.



Milovníkům domácích mazlíčků může dělat věrnou společnost keramický francouzský buldoček, případně spokojená kočka stulená do klubíčka či hravé koťátko se zvídavýma zelenýma očima.



Zahradu krásně ozdobí i keramická žížala. Ta sice půdu na rozdíl od té živé nenakypří, ale zato se zaručeně postará o úsměv na tváři, protože svým roztomilým kukučem vyčaruje jako mávnutím kouzelného proutku dobrou náladu. A život do zahrady bezesporu vnesou také ptáčci z keramiky, mezi kterými nechybí ani tajemná moudrá sova a buclatý holub.



Na čerstvém vzduchu jako v pohádce

Tradiční keramický trpaslík patří k osvědčeným zahradním dekoracím, a proto by na žádné zahrádce neměl chybět. Toho našeho si určitě snadno oblíbíte, přestože je nepřehlédnutelný, má decentní provedení a do okolního prostředí perfektně zapadne. Zvolit můžete krasavce se zelenou čepičkou nebo jeho parťáka s čepičkou v červené barvě. A ani jeden z nich nikdy nezahalí, krásně vám totiž zahradní cestičky zametou.

Nejenom u vody zkrášlí prostředí originální český vodník, který jako by z oka vypadl svému příbuznému z půvabných Ladových obrázků. Je ručně malovaný, a ačkoliv má lehce vykulené oči, na zahradě se mu bude určitě líbit.

Hravou atmosféru navodí keramický strašák, který vás ale strašit naštěstí nebude, ba spíše naopak. Jeho roztomilá vizáž rozesměje dokonce i ty největší škarohlídy. Také strašák z keramiky je malovaný ručně.



Dopřejte vítané osvěžení i ptáčkům

Léto je oblíbeným ročním obdobím pro většinu z nás. A horké tropické dny jsou zajisté mnohem příjemnější, pokud je po ruce i nějaké osvěžení. Také malé opeřence můžete ve vedrech mile potěšit, jestliže na zahrádku pořídíte praktické keramické pítko. Nejenže tak budou mít vždy přístup k pitné vodě, ale originální pítko se stane v zahradě zároveň poutavým dekorativním prvkem.

Volit můžete ze dvou různých provedeních. Malé pítko má průměr zhruba 20 cm, zatímco větší pítko ve tvaru mušle se může pochlubit průměrem 32 cm. Obě mají hnědý barevný odstín a na okraji je zdobí malý roztomilý ptáček z keramiky, který už nedočkavě vyhlíží své živé kamarády.