Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Oživte okenní parapety rozkvetlou nádherou

30.07.2022 18:46

Nechte okna zazářit svěží zelení i pestrobarevnou záplavou voňavých květů. Okrasným rostlinám to bude v originálním keramickém truhlíku, který je novinkou letošního roku, rozhodně výjimečně slušet. Přesvědčte se sami.  



Truhlík z keramiky má nadčasový půvab

Prázdná okna, potažmo okenní parapety, obvykle ničím zvlášť neosloví. To se ale rázem změní, jestliže je ozdobíte truhlíky, které vhodně osadíte půvabnými okrasnými květiny a různou zelení. Jako mávnutím kouzelného proutku poté i samotná okna ožijí a upoutají pozornost kolemjdoucích.

Květiny udělají ještě větší parádu, pokud je zasázíte do krásného truhlíku. A právě proto jsme si pro vás připravili úplnou novinkou, originální keramický truhlíkpřírodním hnědém odstínu, který je decentně zdobený rostlinným motivem. Navíc je samozavlažovací, takže budou mít květiny stále dostatek vláhy k tomu, aby se jim dobře dařilo a rozkvetly do krásy.

Truhlík je zároveň opatřený praktickou přetokovou dírou. Ta je umístěná na jeho boční straně přibližně 4 cm ode dna a jejím účelem je ochrana rostlin před zamokřením. Truhlík je tudíž perfektní volbou dokonce i pro nezkušené nebo začínající pěstitele, jelikož se jeho charakter sám postará o to, aby měly květiny stále ideální podmínky pro svůj růst.



Dobře se vejde i na užší parapet

Samozavlažovací keramický truhlík má takřka univerzální rozměry, a proto je ho možné umístit prakticky na jakýkoliv okenní parapet, případně na jiné vhodné místo. Může se totiž pochlubit šířkou pouhých 14 cm. Jeho délka činí 50 cm a výška 18 cm.

Jestliže máte dostatečně široké parapety nebo toužíte zkrášlit například balkon či terasu, můžete vyzkoušet také samozavlažovací truhlík XL. Rozhodně to není žádný střízlík, protože má délku rovných 60 cm, šířku 22 cm a výšku 18 cm.



Samozavlažovací truhlíky z keramiky jsou nepřekonatelné pro pěstování široké škály balkonových květin. Vsadit můžete třeba na tradiční muškáty, petúnie, případně je osadit něžnou lobelkou, begónií či verbenou. A aby se květinám ještě lépe dařilo, doporučujeme nasypat na dno nádoby nejdříve keramzit. Pak už jen stačí ho překrýt kouskem netkané textilie a přidat substrát dle konkrétního druhu květin.



Hravě si s větrem, deštěm, a dokonce i mrazem

Pro běžné plastové truhlíky je charakteristická jejich nízká hmotnost. A i když se naplní substrátem, při větrném počasí se nezřídka převrhnou a poroučí se k zemi. Tomu lze sice předejít různými mechanickými zábranami, ty ale nejsou často příliš estetické, a navíc obvykle vyžadují i zásah do zdiva.

Keramický truhlík je oproti nádobám z plastu výrazně těžší, a proto je riziko jeho převržení vlivem větru mnohem menší. A protože je navíc zhotovený z mrazuvzdorné keramiky, nemusíte se obávat umístit ho ven již od časného jara. Jeho odolný materiál si dobře poradí s nejrůznějšími rozmary počasí, což mu propůjčuje opravdu dlouhou životnost.