Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Květináč nebo dekorace? V případě šneka rovnou obojí!

07.08.2022 21:56

Udělejte si radost parádním keramickým šnekem. Ačkoliv je jinak možná příliš nemusíte, tohoto šneka ze zahrádky určitě vyhánět nebudete. Nejenže se na ní bude skvěle vyjímat, ale zároveň poslouží jako praktický květináč, který můžete osázet dle libosti. Dekorativní květináč ve tvaru šneka si zkrátka snadno zamilujete.



S keramickým krasavcem se o úrodu obávat nemusíte

Je všeobecně známo, že pokud se šneci vrhnout na zahradu, dokážou během relativně krátké chvíle sníst opravdu velkou část úrody. Není proto divu, že majitelé zahrádek tato drobná stvoření nevidí zrovna rádi. Avšak keramický šnek z naší dílny nejenže na záhonky dohlédne, ale zároveň mu to na ní bude perfektně slušet. A ještě více vynikne poté, jakmile ho osázíte oblíbenými okrasnými květinami nebo jinou zelení.


Nezapomeňte pro originální květináč v podobě šneka najít nějaké vhodné místo, kde bude krásně na očích. Záleží pouze na vás, kde mu nakonec najdete nový domov, doporučujeme ho však raději položit na nesavý podklad, na něm si bude totiž nejvíce libovat. Navíc se tím se se omezí působení zemní vlhkosti a výrazně se prodlouží životnost dekorativního květináče. Ten je ostatně zhotoven z mrazuvzdorné keramiky, tudíž ho jen tak něco nerozhází.

Šneku se bude jistě líbit třeba na plochém kameni, dlažbě, zídce nebo terase. Před deštěm ho chránit nemusíte, má totiž svůj domeček stále při sobě. Kromě zahrádky či okolí domu si ho ale klidně můžete nastěhovat přímo do interiéru, kde se stane netradiční bytovou dekorací.



Nechte šneka rozkvést do krásy

Ulita keramického šneka slouží jako květináč. V její spodní části se nachází praktická odtoková díra, která chrání zasázené rostliny před přílišným zamokřením, což by mohlo vést k nežádoucím uhníváním kořenů.

Nejdříve doporučujeme na dno květináče umístit drenáž například v podobě kamínků, hrubého štěrku nebo keramzitu. Pak stačí přidat zeminu podle konkrétního druhu rostliny a na samotný závěr zasázet samotnou květinu či bylinku.

Dekorativní květináč z keramiky v podobě roztomilého šneka je k dispozici rovnou ve třech různých velikostech. Pokud váháte, kterou z nich zvolit, může vsadit na univerzální střední velikost. Střední květináč-šnek se může pochlubit rozměry přibližně 32 x 19 cm, a proto se pohodlně vejde prakticky na jakékoliv místo v zahrádce.