Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

V roztomilém bucláku se bude květinám líbit

27.08.2022 14:26

I na samotném sklonku léta mohou zahradu a okolí domu rozzářit květiny svými půvabnými barevnými květy. A kromě jejich pěstování přímo na záhonku lze vsadit také na osvědčené tradiční květináče z keramiky. Elegantním a nadčasovým tvarem vyniká oblíbený keramický buclák. Ten jsme si pro vás přichystali rovnou ve třech různých velikostech.



Buclák podtrhne přirozený půvab květin

Přestože je měsíc září už doslova za rohem, sezóna jím ještě zdaleka nekončí. Vždyť právě blížící se podzim je obdobím, kdy mnoho nádherných květin teprve rozkvétá do své přirozené krásy. Namátkou lze zmínit například kouzelné jiřiny, chryzantémy, rozchodníky, astry či léčivou třapatku nachovou.

Většinu z těchto pozdně letních až podzimních krásek je možné bez obav pěstovat také v květináči. Zvolit pro ně můžete třeba keramický buclák, ve kterém jim to bude opravdu slušet. Může se totiž pochlubit přirozeným hnědým odstínem, hladkým povrchem a dvěma roztomilými uchy po stranách. A jak již jeho název napovídá, nechybí mu ani roztomilá baculatá výduť.

Ačkoliv má keramický buclák jednoduchý až minimalistický design, rozhodně zaujme na první pohled. Charakterem se navíc hodí do každé zahrady a na jakékoliv místo bez ohledu na styl. Do svého nového domova zkrátka perfektně zapadne a s okolím bude hezky ladit. Snadno se zabydlí v různých zákoutích samotné zahrady, stejně jako na dvoře, schodišti, zápraží domu, terase či balkoně. Místo mu ale můžete nalézt pochopitelně i přímo v interiéru.



Deště ani chladných teplot se jen tak nezalekne

Keramický buclák je vyrobený z velice kvalitní a mrazuvzdorné keramiky, což mu propůjčuje vysokou odolnost vůči nepříznivým povětrnostním vlivům. A i když nebývá na sklonku léta a začátkem podzimu nouze o první plískanice, květináč tyto rozmary počasí vůbec nerozhází. Statečně se popere nejenom s častými přeháňkami a deštěm, ale rovněž s prvními přízemními mrazíky.

Životnost květináče bude ještě delší, pokud mu naleznete místo na nesavém podkladu. Právě ze spodní strany je totiž keramika obecně nejnáchylnější na působení zemní vlhkosti. Bucláku se bude proto dobře dařit zejména na dlažbě, cihlovém či kamenném podkladu.



Na výběr je rovnou ze třech různých velikostí

Buclákem z keramiky si můžete udělat radost, ať už bojujete s každým centimetrem volného místa, nebo naopak potřebuje efektivně zaplnit prostor solitérní květinou. Květináč je totiž k dispozici ve třech různých velikostech.

Malý keramický buclák se pohodlně vejde prakticky kamkoliv. Jeho průměr je totiž 17 cm a výška činí 15 cm, přesto v něm však bude mít zasazená květina dostatek místa pro spokojený růst.

Keramický buclák střední velikosti má maximální průměr 22 cm a výšku 19 cm. S těmito takřka univerzálními rozměry je proto sázkou na jistotu.

Velký keramický buclák není žádný střízlík, jeho průměr je totiž 29 cm a vyrostl do výšky 26 cm. Dobře se v něm proto bude dařit i těm květinám a dalším rostlinám, které vyžadují spíše větší množství zeminy.



Nezapomeňte ani na praktickou podmisku

Aby byla péče o zasazené květiny a zeleň jednodušší, doporučujeme společně s keramickým květináčem pořídit rovněž praktickou glazovanou podmisku. Ta má totiž důležitou funkci, kdy slouží k zachytávání přebytečné vody a případných nečistot na podklad.

Kromě toho jí nelze upřít také dekorativní charakter, společně s buclákem budou tvořit skvěle sehranou dvojku.