Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Podzim s keramikou z Moravských Bránic

02.10.2022 10:30

V nejteplejší části roku zdobí zahrady záplava zeleně a půvabných květin. Ale dokonce i během podzimu může být zahrada krásně ozdobená a příjemně lahodit lidskému oku. Ačkoliv teploty stále klesají, není nutné zanevřít ani na kouzelné keramické dekorace a květináče. Ty z Moravských Bránic jsou navíc pořádně otužilé, a proto je chladnější počasí nerozhází.



I podzimní zahrádka může být krásná

V říjnu je nejvyšší čas začít sklízet poslední úrodu a zazimovat zeleninové záhony. Sekání trávy postupně vystřídá hrabání popadaného listí a je třeba zahradu pomalu připravovat na konec sezóny. Avšak ani v průběhu podzimu nemusí působit zahrada prázdně a ponuře. Ostatně, vždyť právě tato část roku je považována za vůbec nejbarevnější, kdy se příroda nádherně zbarví do široké palety nádherných odstínů žluté, oranžové a červené.

A pokud ještě okolí domu a zahradu zpestříte o přítomnost mrazuvzdorných keramických dekorací a květin zasázených v originálních květináčích, rázem vznikne vskutku kouzelné místo, na které bude radost pohledět.


Takto nápaditě využila keramiku z Moravských Bránic naše šikovná zákaznice.

Keramické dekorace nikdy neomrzí

S nastupujícím podzimem jsou neodmyslitelně spojeny především dýně, které si můžete pořídit dokonce i keramické. Z těch sice polévku ani jinou dobrotu neukuchtíte, zato vydrží mnoho sezón a jsou úžasnou dekorací, která ozdobí exteriér i interiér. V naší keramické dílně můžete vybírat rovnou z několika dýňových odrůd v přírodní hnědé či oranžové barvě.

Schází vám hřejivé sluneční paprsky? Den vám může rozjasnit pozitivně naladěné keramické slunce z Moravských Bránic, které slouží jako nástěnná dekorace, a proto ho lze jednoduše zavěsit na jakoukoliv stěnu.

Příjemné teplo a světlo kolem sebe šíří zahradní koule ve tvaru lampy. Představují nejenom milou dekoraci, ale zároveň se budou v krátících se dnech opravdu hodit, protože šikovně osvětlí zahradní cestičku nebo třeba domovní schodiště.



V květináčích to bude podzimním kráskám slušet

Okna, zápraží a schody do domu, stejně jako dvůr, předzahrádku či samotnou zahradu mohou oživit podzimní květiny v půvabných keramických květináčích. Velkou parádu udělají klasické květináče různých tvarů a velikostí, na první pohled zaujmou nápadité dekorativní květináče, zatímco na okenních parapetech se budou vyjímat originální keramické truhlíky.

K oblíbeným podzimním květinám patří především nesmrtelné chryzantémy, jiřiny a vřes v mnoha různých barevných odstínech. Vsadit je možné také na něžné astry, ocúny či nevadlec. Ty je poté možné šikovně kombinovat s některými druhy bylinek, případně je doplnit zelení.

Takto krásně jedna ze zákaznic osázela květináče z Moravských Bránic.