Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Pekárna na jablko: Domov úžasně provoní a vy si pochutnáte

15.11.2022 09:31

S keramickým jablečňákem se promění příprava pečeného jablíčka v opravdový zážitek, u kterého se sejde celá rodina. Domov provoní omamná vůně a vy se budete těšit pohledem na pekárnu rozzářenou světlem svíčky. A navíc vás na závěr čeká lahodná odměna v podobě upečeného jablka.



Upečte si jablíčko pro radost

Keramická pekárna na jablko neboli jablečňák slouží k přípravě pečeného jablíčka a zároveň funguje jako aromalampa. Proces pečení je totiž velmi pozvolný, a proto se domovem postupně line úchvatná vůně jablíčka společně s kořením.

Jablečňák podpoří nastolení opravdové domácí pohody, oživí pochmurné podzimní dny a je rovněž krásnou a originální keramickou dekorací, která se bude skvěle vyjímat nejenom na chalupě, ale klidně i v moderním interiéru.

Nádoba jablečňáku je zhotovená z kvalitní a velice odolné keramiky. Nese přírodní hnědý odstín a její tělo je zdobené otvory s decentním rostlinným dekorem. Právě těmi poté romanticky probleskuje světlo ze zapálené čajové svíčky.

Svíčka se vkládá do spodní části nádoby, zatímco v její horní polovině je umístěná šikovná vyjímatelná miska určená pro jablíčko. Je dostatečně velká tak, aby v ní bylo možné připravit jablíčko pro celou rodinu v jediném kroku. Nechybí ani roztomilá poklička s úchytkou. Jablečňák vyrostl do výšky 19 cm a může se pochlubit šířkou 23 cm.


Jak si připravit pečené jablíčko

Na základní recept si nachystejte 1 větší jablko, kousek celé skořice, 2 až 3 hřebíčky, 1 až 2 hvězdičky badyánu, skořicový cukr a rum podle chuti. Potřebovat budete také čajovou svíčku.

Do misky jablečňáku nalijte přibližně 2 až 3 cm vody, přidejte skořici, hřebíček a badyán. Jablko opláchněte pod proudem čisté vody a rozkrojte ho na poloviny, případně menší dílky. Není třeba ho loupat. Poté jablko ze všech stran obalte ve skořicovém cukru a pokapejte rumem. Takto ochucené jablko přidejte do misky ke koření.

Nyní již nastal čas zapálit čajovou svíčku a vložit ji do spodní části pekárny. Misku s jablíčkem a kořením zakryjte pokličkou. A pak už jen čekejte, než se jablko upeče. Obsah misky můžete občas promíchat. Celý proces pečení zabere přibližně 3 hodiny. Po tuto dobu si zatím můžete dosyta vychutnat kouzelnou atmosféru, kterou pekárna vykouzlí.


Je libo raději hrušky?

Recept na pečené si můžete také libovolně upravit, nebojte se ani experimentovat s různými příchutěmi. Jablíčko krásně dochutíte třeba rozinkami, sušenými brusinkami, vanilkou či medem. A jestliže rum nahradíte punčem, krásně se naladíte na předvánoční čas.

Keramická pekárna si však dobře poradí i s přípravou jiných druhů ovoce. Je už jen na vás, zda to budou pečené hrušky nebo třeba švestky.