Loading...
Keramika Bránice Keramika Bránice SK

Potřebujete poradit, nebo objednat?  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Tipy na vánoční dárky z keramiky

06.12.2022 11:04

Vánoční svátky jsou už doslova za dveřmi, a proto nastal ten nejvyšší čas na pořízení dárků. Pokud si však stále lámete hlavu, čím své blízké mile potěšit a příjemně překvapit, připravili jsme si pro vás několik inspirativních tipů na vánoční dárky. A jak jinak než z keramiky.



I pod stromeček můžete nadělit keramiku

Keramika, které nelze upřít nadčasový půvab, patří mezi vůbec nejoblíbenější přírodní materiály. A pokud proto hledáte inspiraci na vánoční dárky s trvalou hodnotou, můžete vsadit právě na originální české výrobky z keramiky.

Nadšené zahrádkáře jistě potěší kvalitní keramické květináče, těch totiž není nikdy dost. Zvolit můžete třeba na osvědčené klasické tvary v přírodním hnědém odstínu, stejně jako kouzelné dekorativní květináče, které okolí domova krásně oživí a zároveň ozdobí.

Pro milovníky bylinek jsou zajímavou volbou také petrželáky. Ty jsou totiž jako stvořené pro pěstování více druhů voňavých léčivých rostlin a zeleného koření. Okna domova mohou úžasně prokouknout, pokud jejich parapety doplní keramické truhlíky. Jsou samozavlažovací a tělo mají zdobené jemným rostlinným dekorem.     



Keramické dekorace (nejen) pro útulnou zahrádku

Většina z nás se snaží vykouzlit ze zahrady a okolí domova příjemné prostředí, ve kterém je radostí trávit volný čas. Zajímavým tipem na vánoční dárek může být proto dekorativní zahradní keramika, která dokáže proměnit jakýkoliv zákoutí zahrady v jedinečné místo.

Zahradní cestičky, ale klidně i vstupní schodiště nebo přímo interiér osvětlí originální keramické lampy. Mají elegantní tvar koule a jsou zdobeny decentním rostlinným motivem s prolamovanými lístečky. A právě těmito otvory poté romanticky probleskuje hřejivé světlo ze zapálené svíčky.



O milou atmosféru na zahrádce se hravě postarají rozmanitá keramická zvířátka. Je už jen na vás, zda bude na obdarované čekat pod stromečkem roztomilý šnek, želva, zajíc, žába, kočka nebo třeba ptáček. A zajímavou volbou jsou bezesporu i nástěnné dekorace v podobě keramické podkovy pro štěstí, stejně jako keramického slunce a měsíce.



Všechny keramické výrobky jsou mrazuvzdorné a dobře odolávají náročným povětrnostním vlivům. Hodí se však nejenom na zahradu, ale výjimečnou atmosféru dokážou vdechnout i samotnému interiéru.



Dárek na poslední chvíli? Žádný problém!

Nechali jste pořízení vánočních dárků až na poslední chvíli a nyní již nestíháte? Anebo máte obavu, zda se trefíte do vkusu svých nejbližších, a proto stále váháte, čím jim udělat radost? V obou případech můžete vyřešit zapeklitou situaci jednoduše a bez stresu.

Zajímavým tipem na vánoční dárek na poslední chvíli je dárkový poukaz na nákup keramiky, který je k dispozici ve třech různých hodnotách. Poukaz má elektronickou podobu, takže ho můžete pořídit i doslova za pět minut dvanáct. Poté už jej stačí pouze vytisknout, vybrat mu krásnou obálku, na závěr ozdobit mašlí a je hotovo.